Heren overhemd kopen

 

 

Klik hier voor mooie overhemden (gratis verzending)

 

heren overhemdHet is niet altijd makkelijk om een heren overhemd te kopen, maar het is wel een belangrijk onderdeel als je er goed gekleed uit wilt zien. Een mooi pak met een overhemd wat er niet bij past of wat te groot of te klein is, verpest eigenlijk het mooie pak.

Vandaar deze koopgids, zodat je weet waar je op moet letten wanneer je een overhemd koopt voor jezelf of voor iemand anders als cadeautje.

Er zijn veel zaken waar je op moet letten wanneer je heren overhemden koopt, maar de belangrijkste zijn: de stijl van het overhemd, de kleur, de kwaliteit en de maten van het overhemd.

Veel mannen kopen overhemden die te groot of te klein zijn. De overhemden hebben dan wel de juiste kleur bij het pak of bij de broek die de heren dragen, maar doordat de maat niet goed waardoor het overhemd te wijd of te smal is, geeft dat een vreemd gezicht. Ook de lengte van de mouwen en de nekopening zijn van belang. Later in het artikel kom ik hier nog op terug.

Wanneer je overhemden online koopt is het allemaal wat lastiger dan wanneer je naar een speciaalzaak gaat waar je daadwerkelijk het overhemd kunt passen en dragen. Kijk daarom goed hoe het geregeld is met het terugsturen van een overhemd wanneer deze na aankoop bij een webwinkel niet de juiste maat te zijn voor jou.

effen, streepje of patroontje

De kleur van het overhemd en het patroon van een overhemd is natuurlijk van groot belang.

Je kunt natuurlijk alleen maar witte overhemden dragen, maar het is leuk om wat te variëren met de kleuren en patronen. Wanneer je effen overhemden koopt kun je die makkelijk combineren met verschillend ebroeken en pakken. Koop een licht blauw, wit en roze overhemd en je kunt met veel verschillende pakken en broeken zonder problemen combineren.

Wanneer je gaat solliciteren, dan zit je met een lichtblauw overhemd altijd wel veilig. Maar het hangt vooral af hoe je jezelf tijdens een gesprek wilt presenteren. Wil je behoudend overkomen, dan is het genoemde licht blauwe overhemd altijd goed. Draag je een heel fel groen overhemd of een overhemd met een opvallend patroon, dan geeft dat gelijk een heel andere uitstraling. Bedenk dus goed hoe je jezelf wilt presenteren.

Kijk wanneer je een kleur kiest natuurlijk naar de pakken die je al hebt. Deze moeten wel goed bij elkaar passen. Een bruin gestreept overhemd met een zwart pak is geen beste keuze. Ben je hier zelf geen ster in, vraag dan aan de verkoper om mee te denken of neem iemand mee die meer gevoel voor kleur heeft.

Bedenk dus goed voor wat voor gelegenheid je het overhemd gaat dragen, dat bepaald voor een belangrijke mate welke kleur of welke print het meest gepast is.

Voor welke gelegenheid koop je het overhemd?

Voor lekker met je vrienden op stap te gaan, voor een gala of voor je werk?

 • Is er een dress code op het kantoor waar je werkt? Mocht die er zijn, dan zul je daar toch aan moeten houden en soms is het niet verplicht om je aan deze dress code te houden, maar is het wel erg gewenst.
 • Hoe kleden anderen zich op het werk? Is er geen verplichte dress code, maar wil je niet teveel opvallen, dan kun je beter even opletten hoe anderen zich kleden op het werk. Wil je juist wel opvallen, dan kun je helemaal los gaan met de patronen en felle kleuren ;)
 • Heb je vergaderingen met klanten of zien alleen je collega’s jou op je werk.
 • Wanneer je veel contacten hebt met klanten zul je er toch wat representatieve ruit moeten zien, dan wanneer je alleen je collega’s ziet. Al verschilt dit per kantoor en bedrijf.
 • Hoe wil je jezelf presenteren aan je klanten?
 • Welk overhemd voel jij je lekker in. Kleding aan hebben die bij je past, waardoor jij je lekkerder voelt, zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt.

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken qua kleur of patroon, dan zijn er nog veel andere details waar je op moet letten.

Kraag van het overhemd

We hebben in de “verschillende soorten overhemden” post al opgesomd wat de meest gebruikte kragen zijn, maar hier de populairste kragen:

 • Klassieke boord: wordt meestal gebruikt onder een pak en in combinatie met een stropdas.
 • Wide spread boord: komt overeen met de klassieke boord, maar is meer geschikt voor wat dikkere stropdassen en lossere knopen. De punten van de boorden steken ver naar buiten.
 • De Cut-away boord: De punten van de boord wijzen nog verder weg van elkaar dan de wide-spread boord.
 • Button-down boord: De boord wordt met knoopjes vastgemaakt aan het voorpand van het overhemd, zodat deze niet los zitten. Dit is een informeler overhemd en wordt meestal niet onder een pak of colbert gedragen.

manchetten

De manchetten zijn de uiteinden van de mouwen en er zijn twee verschillende uitvoeringen. De enkele manchet en de dubbele manchet.

De enkele manchet is een standaard manchet, waarbij je de manchet dicht doet middels een knoop. Bij een dubbele manchet, die wat formeler is, worden manchetknopen gebruikt om de manchetten bij elkaar te houden.

De stof of materiaal van het overhemd

De stof waar een overhemd van gemaakt is bepaald voor een groot deel of het lekker zit of niet.

 • Katoen: Katoenen overhemden ademen goed en zijn erg zacht, waardoor ze ook comfortabel zijn om te dragen.
 • Linnen:
  Ook linnen overhemden ademen goed en zijn dus ideaal voor de zomer wanneer het warm weer is. Nadeel is dat het heel snel kreukt en dus wat langer de tijd moet nemen bij het strijken.
 • Katoen-Lycra: Combinatie van katoen en lycra, waardoor er wat meer stretch in het overhemd komt.
 • Katoen-Polyester:Combinatie van katoen en polyester, wat als voordeel heeft dat door het polyester, het overhemd niet zo snel kreukt en het dus makkelijker strijken is.

Het overhemd moet goed passen

Er zijn bij het aanschaffen van een heren overhemd een paar dingen waar je goed op moet letten.

 • Borstomvang: Het is belangrijk dat het overhemd niet veel te ruim zit of veel te krap zit, een mooi overhemd kan dan nog steeds slecht staan omdat hij veel te groot is en er veel te veel ruimte is.Voor een casual polo overhemd mag het overhemd natuurlijk wel wat ruim zijn, maar wanneer je een overhemd onder een pak draagt mag deze zeker niet als een tent rond je lijf zitten.Zorg ook dat het overhemd niet te strak is, zodat je er amper goed in kunt bewegen. Het moet gewoon normaal om je borstkast zitten, dan is er geen probleem.Ga ook eens met je armen omhoog, zodat je kunt zien of het overhemd te kort is. Wanneer je bij het omhoog brengen van je armen je het overhemd uit je broek trekt dan is hij te kort.
 • Boord: De maat van de boord staat normaal gesproken altijd op de label, dus wanneer je je eigen boordmaat weet dan maakt het de aankoop van een overhemd een stuk makkelijker.Wanneer het overhemd helemaal dichtgeknoopt is moet je 2 of 3 vingers tussen de kraag en je nek kunnen doen, dit betekent dat er dan genoeg ruimte is.Voor het kopen van een casual overhemd is dit wat minder van belang, want meestal laat je dan de bovenste knopen open in tegenstelling tot een overhemd wat je onder een pak draagt.
 • Armlengte: Zorg ervoor dat de manchetten sluitend zijn en dat ze niet om je hand zitten, want dan zijn je mouwen te lang. Zonder de knopen van je manchet te openen, moet het niet mogelijk zijn om de manchetten over je handen te trekken.

Dit zijn globaal de dingen waar je op moet letten wanneer je een heren overhemd koopt, Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, vraag het dan gewoon in een speciaalzaak om uit te leggen waar je op moet letten. Zij hebben kennis van zaken en willen je zeker helpen. Of neem iemand mee die er verstand van heeft.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Leave a Reply