Welke maat overhemd moet ik kopen

 

 

Klik hier voor mooie overhemden (gratis verzending)

 

maat overhemd

Welke maat overhemd?


Wanneer je een goed passend overhemd wilt kopen, dan moet je wel weten welke maat overhemd je normaal hebt. Zeker bij het online bestellen van overhemden is dit makkelijk, omdat dat de kans verkleint dat je na ontvangst het overhemd retour moet zenden omdat het te groot of juist te klein is. Je kunt een keer door een kleermaker je maten op laten meten, maar je kunt dit ook zelf thuis doen. Met deze maten kun je via de tabellen die de meeste webwinkels op hun website hebben staan, zodat je daarbij behorende maat kunt vinden van het merk confectie overhemd dat jij wilt kopen.

Wil je een overhemd op maat bestellen via een webwinkel dan moet je zeker alle maten van jezelf hebben die ik hieronder noem, want deze zijn voor de kleermaker van belang om een goed passend overhemd te maken.

Er zijn een aantal maten van belang bij het bestellen van overhemden. Dit zijn de borst omvang, taille omvang, boord, armlengte en de schouderlengte.

  1. Boord: Plaats het meetlint rond je nek waar de kraag komt te zitten. Zorg dat het meetlint los rond je nek zit, zodat je nog normaal kunt slikken. Wil je een ruimere boord voeg dan 1 of 2 cm toe.
  2. Borst omvang: Sta rechtop en plaats het meetlint rond je borstkast op de plek waar je borstkast het breedst is. Zorg dat je nog wat bewegingsruimte hebt, want anders gaat je overhemd bij elke kleine beweging trekken. Zorg altijd voor wat ruimte. ook wanneer je een liefhebber bent van strakkere slimfit overhemden.
  3. Taille: Plaats het meetlint rond je taille net boven je heupen en onder je buik. Zorg ook hier weer dat hij niet te strak zit, dus voeg 2 cm toe zodat je zeker weet dat je wat bewegingsruimte hebt wanneer je bukt of gaat zitten
  4. Armlengte: Meet vanaf de kop van je schouder langs je arm, die je gewoon langs je lichaam laat hangen, tot het punt waar de muis van de duim begint.
  5. Schouderbreedte: Meet deze door het meetlint te beginnen bij de basis van de hals tot het einde van je schouder.

Ben je toch niet zeker van je zaak, ga dan gewoon eens langs een kledingzaak en vraag of ze het een keer willen opmeten voor je. Want wanneer je 1 keer de goede maten hebt, kun je op internet overhemden op maat bestellen bij die kledingmaker met de stoffen die jij mooi vindt. Succes!

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Leave a Reply