Italiaanse overhemden

 

 

Klik hier voor mooie overhemden

 
Als we aan Italiaanse kleding denken, hebben we het al snel over stijlvolle kleding. Daar staat de Italiaanse mode wel om bekend. Zon gebruinde mannen in een maatpak en met een op maat gemaakt Italiaans overhemd eronder.

Natuurlijk zijn deze handgemaakte overhemden tegenwoordig ook buiten Italië te koop en hoef je niet eerst de hele reis naar Zuid-Europa te maken. Al zijn er nog steeds mensen die speciaal naar Italië afreizen om een mooi getailleerd overhemd te laten maken, met natuurlijk een mooi maatpak. Elk jaar reizen ze bijvoorbeeld 1 keer naar een Italiaanse kledingmaker en gaan dan met meerdere pakken en overhemden weer het vliegtuig in. Dit is goed te doen wanneer je voor zaken in Italië bent of op vakantie, maar speciaal voor op maat gemaakte kleding naar Italië gaan is voor de meeste niet weggelegd.

Totaal geen probleem natuurlijk ,want er zijn genoeg Nederlandse webwinkels waar je een mooi Italiaans overhemd kunt kopen voor een goede prijs. Je hebt online winkels die algemeen bekende Italiaanse design overhemden verkopen in allerhande modellen met bijv. de hoge kragen met 3 knopen, die nu erg populair zijn.

De meeste webshops die overhemden uit Italië verkopen hebben 1 of meerdere merken die ze verkopen en werken dan samen met een kledingmaker in Italië en hebben zo van elk model en kleur een bepaalde hoeveelheid overhemden op voorraad , zodat ze snel kunnen leveren en je d overhemden de volgende dag meestal al in huis hebt. Ideaal natuurlijk, maar het kan nog beter.

Hoe zou het zijn om een op maat gemaakt overhemd te hebben van Italiaanse makelij, zonder dat je je huis uit hoeft. Bij deze sites geef je precies aan hoe jij je overhemd wilt hebben in een paar overzichtelijke stappen.
Je kunt zelf kiezen van welke stof het overhemd gemaakt moet worden, dus een stofje zonder motief of juist wel met een gestreept of geblokt motiefje. Vaak kun je uit tientallen verschillende stoffen en motieven kiezen.

Je geeft je maten op en het model wat je wilt hebben en je kunt precies kiezen wat voor kraag je wilt. Wil je een strak model, een hoge kraag of een drieknoops kraag, het kan allemaal.
Daarna maak je nog een keuze uit de verschillende manchetten en het overhemd wordt precies zoals jij het wilt hebben.

Na de aankoop worden de gegevens doorgestuurd door de webwinkel naar een kledingmaker waar de webwinkel eigenaar mee samenwerkt en een paar weken later wordt het op maat gemaakte overhemd netjes aan huis bezorgd, zonder dat je je stoel uitmoet.

Je moet natuurlijk wel je maten weten, maar meestal staat er wel een uitleg op de site van de webwinkel hoe je dat moet doen en misschien heb je wel eens een overhemd op maat laten maken door een kledingmaker en kun je die maten gewoon gebruiken, want dan weet je zeker dat de maten goed opgenomen zijn.
Het is de bedoeling dat er nog een uitgebreid artikel komt op dit blog over het opmeten van de maten, zodat je dit zelf kunt doen voordat je een overhemd besteld. Maar het beste blijft om dit 1 keer door een professional te laten doen, zodat je zeker bent van je zaak. Daarna natuurlijk wel op gewicht blijven, anders heb je alsnog een probleem ;-)

Dus als je snel bent, heb je je op maat gemaakte Italiaanse overhemd nog voor de Kerst in huis ;-)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Leave a Reply